Waarom ben ik Farm Fit Training begonnen?

Voor mij betekent het: klaar voor wat het leven je te bieden heeft, kansen die je kan grijpen, omdat je er klaar voor bent. Je bent weerbaar en veerkrachtig bij tegenslagen. Je kunt voor jezelf en voor je omgeving zorgen.

De maatschappij heeft Homer Simpson gecreëerd en moedigt comfort en gemak aan. Op de bank voor de tv je avonden slijten. We leven in een maatschappij waar er toch wel voor je gezorgd wordt. Hoe je je lichaam ook onderhoudt. Dit maakt je afhankelijk. Maar dat hoeft niet!

Het boek van Stefan Aarnio beschrijft dit mooi met de titel: Hard Times Create Strong Men. Hij gaat uit van tijdsperiodes die hij als volgt beschrijft. 

Hard Times Create Strong Men

Strong Men Create Good Times

Good Times Create Weak Men

Weak Men Create Hard Times

Goede tijden creëren zwakte. We hoeven niet meer sterk te zijn. Alles is binnen handbereik en moeite hoeven we bijna niet meer te doen. Dit maakt ons zwak en afhankelijk. Maar het kan ook anders.  Je kunt een leider zijn en klaar zijn voor elke uitdaging. Fit om een boerderij te runnen. Niet volledig afhankelijk te zijn van voedselvoorziening, maar zelf je eten te verbouwen. De kracht hebben om zelf je problemen op te lossen, zware dingen te tillen en je eigen bedrijf te bouwen en draaiende te houden.

Ik heb Farm Fit opgericht zodat ik mannen kan helpen om weer sterk te worden. Om vanuit een stevige basis het leven aan te gaan. Lichamelijk je zaken op orde te hebben. Je start niveau maakt niks uit.

Met de juiste voeding, training en suppletie werken we aan een gezonde hormonale balans, een sterk immuunsysteem en een gezond vetpercentage. De trainingen bestaan uit krachttraining afgewisseld met cardiovasculaire training. We werken met barbells, kettlebells, zandzakken, bodyweight oefeningen, touwen en andere lompe object. Dit uiteraard met een doordachte programmering. Eerst werken aan de basis, en van daaruit verder plannen.